Om Lofoten

07. – 09. juni 2018 arrangeres for tiende gang en av Norges mest spennende og interessante litteraturfestivaler. Ytterst i havgapet og med midnattsola som en av våre viktigste samarbeidspartnere og sponsorer.

Velkommen til Lofoten Internasjonale Litteraturfestival, Reine Ord – et hav av bøker!

Reine

Lofoten er en av Norges mest storslåtte naturperler. På vei over Vestfjorden mot Lofoten ser man Lofotøyene som perler på en snor, med grønnkledde fjell som rager mer enn tusen meter over havet. Gjennom århundrer har tusenvis av fiskere hvert år dratt fra fastlandet og ut til dette øyriket, under lofotfisket. I dag er Lofoten blitt et reisemål for folk fra hele verden.

 

Moskenesøy

Moskenesøy ligger i den ville og vestre delen av Lofoten. På yttersiden finnes langstrakte hvite sandstrender, og området er omkranset av sterke tidevannsstrømmer som Sundstraumen og Moskstraumen. Isbreer og andre naturkrefter har utformet landskapet og gjør det til et av de villeste, vakreste og mest interessante Norge har å by på.

 

Hamnøy, Å og Sakrisøy

Disse øyene er særlig kjent for sine gamle og godt bevarte bygningsmiljøer, og noen av Norges eldste og mest autentiske fiskevær.

Klikk her for mer informasjon om Lofoten.

 

Wiggo Andersen
Lofoten Internasjonale Litteraturfestival, festivalleder

Lillian Rasmussen
Ordfører i Moskenes Kommune