Program 2017

Program fredag 2. juni 2017

  

Reine Kultursenter:

1500 – 1545 Kåseri og lansering. Kristin Folsland Olsen holder lysbildeforedrag og forteller om arbeidet med nyutgivelsen av boka Turguide Lofoten. Gjennom fantastiske bilder får publikum bli med høyt og lavt i Lofoten – til fots, på ski, på sykkel, i kajakk og i klatreveggen – fra Digermulen i nordøst til Skomvær fyr i sørvest. Vi skal opp på Lofotens høyeste fjell Higravtind, og vi skal på kunstutstilling i havgapet. Publikum får en smakebit av det ypperste av Lofotnaturen, og tips til hvordan de selv får mest mulig ut av oppholdet i verdens vakreste øyrike.  Kristin Folsland Olsen bor i Henningsvær og jobber som journalist, fotograf og foredragsholder. Hun har gitt ut flere bøker og vært programleder på Discovery Channel. Kristin har gjennomført skiekspedisjoner på Svalbard, Grønland, Baffin Island og Sør-Georgia..  Fri entré

1600 – 1645 I Fartein Horgars siste roman dykker han ned i norsk slavedrift og europeisk imperialisme i Paradisets elendige, den første av fem romaner om det dansk-norske koloniveldet i Karibia. Horgar intervjues av Anne B. Ragde.
Billetter kr 165 inkl. avgift kjøpes her 

1700 – 1745 Bokbad  med Frode Granus som er fra selveste Lofoten skriver og skriver. Heldigvis for oss som liker bøkene hans så godt. Og nå er det jammen en ny bok på gang. Møt Frode Granhus i samtale med Finn Stenstad.
Billetter kr 165 inkl. avgift kjøpes her 

1800 – 1845  Forfatter og skribent Niels Christian Geelmuyden har arbeidet som kanonkommandør, ølkjører, lærer og tekstforfatter.Han er særlig kjent for sine portrettintervjuer og for å ha fått sannheten på bordet! Han samtaler med Finn Stenstad i dette intervjuet.
Billetter kr 165,- inkl. avgift kjøpes her 

1900 – 1945 Bokbad  med Marta Breen: 8 av 10 biografier som kommer ut i Norge i dag, handler om menn. I visse skolebøker er det flere navngitte nazister enn kvinner… Deprimerende? Marte Breen og Jenny Jordahl laget sin egen historiebok. Endelig litt skikkelig feminisme til Reine Ord. Breen samtaler Finn Stenstad.
Billetter kr 165 inkl. avgift kjøpes her

Reine Kirke:


2030 – 2130 Konsert med Halvdan Sivertsen og Trio Soltømmerbakken: Reine Ord og vise vers. - UTSOLGT -

Lyrikk er «stemingsfull diktning» og det finner vi mye av i de flotte tekstene til ustoppelige, evigunge og folkekjære Halvdan Sivertsen. Han har med gitaren og Trio Soltømmerbakken  til en flott musikalsk time i vakre Reine Kirke. Det blir gjenhør med velkjente favoritter og kanskje en smakebit eller to fra hans siste utgivelse? Vel møtt til konsert. Billetter kr 295,- inkl. avgift kjøpes her  (Festivalpass gjelder ikke til konserten)

Overskuddet fra konserten går til arbeidet med sherpastien opp til Reinebringen.

Halvdan Sivertsen