Program 2018

Program fredag 8. juni 2018

 

Sørvågen skole:

10:00 – 11:00 .Elever i småskoletrinnet og mellomtrinnet får forfatterbesøk av Arne Svingen og Jan Ove Ekeberg. 

  

Reine Kultursenter:

 

1500 – 1545 Foredrag – Jan Ove Ekeberg. 
Den siste vikingkongen er en romanserie bygd over Harald Hardrådes liv. I bok 2, Djevelens rytter, som utkommer på Gyldendal i mai, møter vi Harald i Russland på vei til Konstantinopel, eller Miklagard som vikingene kalte den. Harald vil søke tjeneste i væringgarden, keiserens personlige livvakt, som besto av menn som ham: vikingkrigere fra nord.Også i denne serien følger forfatter Jan Ove Ekeberg historien, og bygger en spenningshistorie over sagaene og andre kilder fra denne tiden. Hør Ekeberg fortelle om Harald Hardrådes fantastiske liv fra han går i slaget på Stiklestad, som 15-åring, til han faller på Stamford Bridge i et forsøk på å erobre England.
Billetter kr 165,- inkludert avgift kjøpes her 

1600 – 1645 Bokbad: Kjell Arild Pollestad i samtale med Tomm Kristiansen
Den kjente forfatteren og journalisten Tomm Kristiansen vil intervjue en av våre minst prisbelønte forfattere, den humørfylte, men utuktsanklagede og kontroversielle pateren Kjell Arild Pollestad, som etter at flertallet av hans mange lesere døde ut, har slått seg på oversettelser, fortrinnsvis fra døde språk. Han har oversatt Satyricon fra latin, Snorres kongesagaer fra gammelislandsk, Homer fra gammelgresk, poeten Kavafis fra nygresk og Tsjekhov fra russisk. Nå er han i gang med en ny og fullstendig oversettelse av Bibelen, fra grunnspråkene hebraisk og gresk, i håp om å redde litt mer av den bibelske poesi enn Bibelselskapets oversettelseskomiteer har maktet.»
Billetter kr 165,- inkl. avgift kjøpes her

1700 – 1745 Bokbad: Tomm Kristiansen i samtale med Mustafa Can – UTSOLGT
Forfatteren, korrespondenten og verdensreporteren Tomm Kristiansen har sett det meste, og alltid tenkt sitt. Opplevelser under fjerne himmelstrøk har gitt nye perspektiver på hjemlandet. Den prisbelønte forfatteren omtales ofte som NRKs beste forteller. I bokbad hos Finn Stenstad deler han sine tanker om suksesskontinentet Afrika, om den bakstreverske kirken som er blitt en radikal bevegelse, om konstruktiv journalistikk og konservative journalister, og om alt annet som går bedre enn vi tror.
Billetter kr 165,- inkl. avgift kjøpes her

1800 – 1845  Bokbad: Anne B. Ragde i samtale med Jan Ove Ekeberg – UTSOLGT
Ustoppelige Anne B. Bøkene kommer på løpende bånd, til lesernes store glede. Anne har mottatt en rekke priser og bøkene hennes er oversatt til 23 språk, men pennen hviler aldri og det er mer i sikte.
Billetter kr 165,- inkl. avgift kjøpes her

1900 – 1945 Bokbad:  Kjartan Fløgstad i samtale med Finn Stenstad
Kjartan Fløgstad har skrive tjue romanar og ei lang rekke essaysamlingar, dikt, skodespel og biografiar.Fløgstad var ei tid industriarbeidar i heimbyen, og blei så «greaser» på eit norsk lasteskip i internasjonal fraktfart. I si tid som sjømann reiste han i ulike delar av verda, spesielt i Latin-Amerika, og erfaringane frå dette enorme kontinentet skulle få ein vesentleg innverknad på forfattarskapen.
Billetter kr 165,- inkl. avgift kjøpes her

2000 – 2045 Bokbad: Edvard Hoem i samtale med Anne B. Ragde – UTSOLGT
Edvard Hoem har et rikt og variert forfatterskap. I tillegg til å være kjent for sine skjønnlitterære verk, har han skrevet artikler og sakprosa, biografien om Bjørnstjerne Bjørnson og gjendiktet flere av Shakespears skuespill. Hoem debuterte i 1969 med diktsamlingen Som grønne musikantar og fikk sitt gjennombrudd med Kjærleikens ferjereiser. Han har vunnet en rekke litterære priser både for sine romaner og skuespill. I denne samtalen får vi lære mer om Hoems forfatterskap.
Billetter kr 165,- inkl. avgift kjøpes her

Reine Kirke:


2130 – 2230 Konsert med Lars Bremnes. Billetter kjøpes ved å klikke her  (festivalpass gjelder ikke under konserten) – UTSOLGT

larsbremnes_pressebilde_b_300dpi