Program 2018

Program lørdag 9. juni 2018

 

0830 – ca 1230. LitteraTUR.
Lofoten Turlag. Avreise fra kaia på Reine klokka 0830. Se eget program 

Reine Kultursenter:


1100-1145
 Bokbad: Tove Nilsen i samtale med Finn Stenstad.
Vi gleder oss til å ønske Tove Nilsen velkommen til årets festival. Tove Nilsen er kjent for de aller fleste: nominasjoner og priser drysser over denne allsidige forfatteren. Hennes seneste bok, «Himmelske tilstander» fra 2017 høstet ovasjoner hos kritikerne.
Billetter kr 165,- inkludert avgift kjøpes her

1200-1245 Bokbad: Thorvald Steen i samtale med Mustafa Can
Det er like før advent. Han får en telefon fra en ukjent kvinne som sier at hun er kusinen hans. Familien på morssiden har det aldri blitt snakket om. Nå oppdager han nye sannheter og slektninger han ikke visste om, og med dem dukker det opp vanskelige spørsmål. Han lever med en arvelig sykdom som gjør at han nå sitter i rullestol. Har hemmeligholdet i familien sammenheng med kromosomfeilen han har arvet? Kan det han får vite om bestefaren gi innsikt i hans eget liv? I ukene før jul oppsøker han sin gamle mor to ganger for å få henne i tale. Han håper at de kan bli fortrolige og snakke åpent før det er for sent. I «Det hvite badehuset» går Thorvald Steen inn der det brenner. Romanen er en dyptloddende og bevegende fortelling om opphav, skam, fortielse og omkostningene ved å være ærlig.
Billetter kr 165,- inkludert avgift kjøpes her

1300-1345 Bokbad: Jan Kjærstad i samtale med Finn Stenstad- UTSOLGT
Jan Kjærstad er regnet som en av Nordens fremste forfattere, først og fremst på grunn av sine nyskapende romaner. Trilogien om Jonas Wergeland – «Forføreren», «Erobreren», «Oppdageren» – ble fullført i 1999, og den siste innbrakte ham Nordisk Råds Litteraturpris. Kjærstad stoppet ikke med det, det kommers stadig nye bøker. I samtale med Finn Stenstad får vi lære mer om hans forfatterskap.
Billetter kr 165,- inkludert avgift kjøpes her

1400-1500 Pause

1500-1545 Bokbad: Helga Flatland i samtale med Finn Stenstad – UTSOLGT
Helga Flatland har bachelorgrad i Nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Oslo og har tatt treårig utdanning på tekstforfatterlinjen på Westerdals School of Communication. Hun debuterte med romanen «Bli hvis du kan. Reis hvis du må» som fikk overstrømmende kritikker. For denne ble hun tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris, Ungdommens kritikerpris, Aschehougs debutantstipend, og hun ble nominert til P2-lytternes romanpris. Hun befestet sin posisjon med «Alle vil hjem. Ingen vil tilbake» , «Det finnes ingen helhet»  avslutter trilogien. Hun debuterer også som barnebokforfatter med «Eline får besøk»  Helga Flatland regnes blant de fremste av unge norske fremadstormende forfattere og mottok Bokhandlerprisen i 2017 for «En moderne familie». Flatland samtaler med Finn Stenstad
Billetter kr 165,- inkludert avgift kjøpes her 

1600-1645 Bokbad: Julian Barnes i samtale med Tomm Kristiansen- FÅ BILLETTER
Julian Barnes er britisk forfatter, bosatt i London. Barnes fikk sitt litterære gjennombrudd med romanen «Flauberts papegøye» i 1984. Denne romanen innbrakte ham den franske prisen Prix Médicis, og den første nominasjonen til Bookerprisen. Ytterligere to nominasjoner til Bookerprisen fulgte i henholdsvis 1998 for «England, England» og i 2005 for «Arthur & George», før Barnes omsider ble tildelt prisen i 2011 for «The Sense of an Ending
Billetter kr 165,- inkludert avgift kjøpes her

1700-1745 Bokbad: Lars Saabye Christensen i samtale med Finn Stenstad – UTSOLGT
«Kanskje er Saabye Christensen en av de forfatterne som best har klart å kombinere bred leserapell med fremragende litterær kvalitet.» har det blitt sagt. Kjent for alle gjennom sitt utrettelige forfatterskap som begynte med debuten; diktsamlingen «Historien om Gly» i 1976. Bøkene er oversatt til 36 språk og listen over litterære priser vil ingen ende ta. Det samme gjelder listen over utgivelser. Finn Stenstad leder samtalen om Saabye Christensens forfatterskap.
Billetter kr 165,- inkludert avgift kjøpes her

1830 – 1930 Sven Henriksen – «Men hold kjeft da, Henriksen»
Forestillingen  ”Men hold kjeft da, Henriksen!” er et samarbeid med Nordland Teater, en forestilling som i hovedsak er basert på Henriksens blogg, om det å være en tydelig stemme i offentligheten, på godt og vondt.Produksjonen er sjangeroverskridende i og med at den er en blanding av ”snakketeater” og konsert, musikalsk slampoesi og knirkete låter av Waits, Cohen og Cave, men også nostalgiske tilbakeblikk på et langt og brokete liv i og utenfor teateret, og å bryte med foreldre i Jehovas Vitner som 16-åring for å redde seg selv fra et liv med sosial kontroll.Saksofonisten Håkon W Skog Erlandsen er en nasjonalt og internasjonalt anerkjent musiker som skal lage en oppskakende lydkulisse som vil danne bakteppe til Henriksens tekster.
Billetter kr 165,- inkludert avgift kjøpes her

 

Reine Kirke:

2030 – 2130 Den siste viking. 
Den siste viking har i en årrekke blitt vist i amfiet ved Museet Kystens Arv i Stadsbygd. I 2007 ble det gjort en ny dramatisering av boken, som ble fremført av et knippe profesjonelle skuespillere i samspill med et stort antall lokale skuespillere fra 0 til 80 år, musikere, kor og båter. Forestillingen er en fantastisk reise inn i Bojers rike, og dette har nå reslutert i en forestilling i en enklere form som er laget for for en skuespiller, piano og cello. Disse tre bærer i seg hele universet til storformatforestillingen fra 2007. Denne times lange versjonen har allerede blitt en etterspurt forestilling – interessen for Bojers historie om lofotfisket er stor langs hele vår langstrakte kystlinje. Nå kommer den til Reine, og vi håper å kunne gi både gamle kjennere av historien og ferskinger en tur på lofothavet, dette er en del av vår kulturarv som vi gjerne tar med oss videre! Forestillingen er ved Turnéteateret i Trøndelag.
Billetter kr 200 inkludert avgift kjøpes her

_MG_9001