Program 2018

Program lørdag 9. juni 2018

 

0830 – ca 1230. LitteraTUR.
Lofoten Turlag. Avreise fra kaia på Reine klokka 0830. Se eget program - UTSOLGT

Reine Kultursenter:


1100-1145
 Bokbad: Tove Nilsen i samtale med Finn Stenstad. - 
Vi gleder oss til å ønske Tove Nilsen velkommen til årets festival. Tove Nilsen er kjent for de aller fleste: nominasjoner og priser drysser over denne allsidige forfatteren. Hennes seneste bok, «Himmelske tilstander» fra 2017 høstet ovasjoner hos kritikerne.
Billetter kr 165,- inkludert avgift kjøpes her

1200-1245 Bokbad: Sigrun Slapgard i samtale med Mustafa Can. –  
«Frå 1960-talet og fram til i dag har ordet forsvinne skapt politiske avgrunnar og personlege tragediar på det latinamerikanske kontinentet. Som NRK-journalist har Sigrun Slapgard fortalt om menneske i sentrum av dramatiske hendingar. Menneske som står opp mot overmakta, som risikerer livet for å få til endring.Sigrun Slapgard tek oss med på reisene sine: til El Salvador, der kodar og forkledning er kvardagen, men også døden, inn i den colombianske jungelen for å møte FARC-geriljaen i den nye, skjøre fredstida, og til Buenos Aires, der bestemødrer no opplever underet med at bortførte barnebarn kan dukke opp igjen tretti år etter militærdiktaturet.Dette er historier som aldri har sleppt tak i Slapgard, og som har blitt del av hennar eige liv. Ei sterk og personleg bok om mot og kraft, lys og mørke.»
Billetter kr 165,- inkludert avgift kjøpes her   (Billetter løst til Steen kan benyttes, billettkjøpere er tilskrevet)

1300-1345 Bokbad: Jan Kjærstad i samtale med Finn Stenstad
Jan Kjærstad er regnet som en av Nordens fremste forfattere, først og fremst på grunn av sine nyskapende romaner. Trilogien om Jonas Wergeland – «Forføreren», «Erobreren», «Oppdageren» – ble fullført i 1999, og den siste innbrakte ham Nordisk Råds Litteraturpris. Kjærstad stoppet ikke med det, det kommers stadig nye bøker. I samtale med Finn Stenstad får vi lære mer om hans forfatterskap.
Billetter kr 165,- inkludert avgift kjøpes her

1415 – 1440  Utdrag fra rockeoperaen «Soga om Tennes-Kaspara». Med Dennis Storhøi, Ole Hammer og Jostein Sjøhaug. Fri entré.
Jostein Sjøhaug og Ole Hammer fra Moskenes og skuespiller Dennis Storhøy gir oss en presentasjon og en liten smakebit av ideen «Soga om Tennes-Kaspara» som de er i gang med å skrive på, som en rockeopera. Soga om Tennes-Kaspara er løselig basert på kunnskapen vi har fått overlevert via fortellinger og sagn opp gjennom årene. Bildekunstneren Else-Maj Johansson har også vært til stor inspirasjon ved sine fremragende framstillinger av Tennes-Kaspara. Vi har også fått anledning til å bruke Else-Maj`s bilder i forbindelse med prosjektet. Sangen som skal framføres er en duett mellom Ole og Jostein. Henholdsvis prest og lensmann. Tekstforfatter: Robert Walker.
Fri entré

1500-1545 Bokbad: Helga Flatland i samtale med Finn Stenstad 
Helga Flatland har bachelorgrad i Nordisk språk og litteratur fra Universitetet i Oslo og har tatt treårig utdanning på tekstforfatterlinjen på Westerdals School of Communication. Hun debuterte med romanen «Bli hvis du kan. Reis hvis du må» som fikk overstrømmende kritikker. For denne ble hun tildelt Tarjei Vesaas’ debutantpris, Ungdommens kritikerpris, Aschehougs debutantstipend, og hun ble nominert til P2-lytternes romanpris. Hun befestet sin posisjon med «Alle vil hjem. Ingen vil tilbake» , «Det finnes ingen helhet»  avslutter trilogien. Hun debuterer også som barnebokforfatter med «Eline får besøk»  Helga Flatland regnes blant de fremste av unge norske fremadstormende forfattere og mottok Bokhandlerprisen i 2017 for «En moderne familie». Flatland samtaler med Finn Stenstad.
Billetter kr 165,- inkludert avgift kjøpes her 

1600-1645 Bokbad: Einar Már Gudmundsson i samtale med Mustafa Can
Julian Barnes har meldt avbud til Reine Ord. Inn kommer den beste erstatter vi kunne ønske oss: Islendingen Einar Már Gudmundsson. Einar er født på Island i 1954 og bosatt i Reykjavik. Han har et rikt forfatterskap bak seg: romaner, lyrikk og noveller.  Romanen Universets engler, som kom på norsk i 1995, innbragte ham Nordisk Råds litteraturpris. Boken er filmatisertBoken Islandske konger er sprudlende oversatt av Tone Myklebost. Gudmundsson samtaler med Mustafa Can.
Billetter kr 165,- inkludert avgift kjøpes her

1700-1745 Bokbad: Lars Saabye Christensen i samtale med Finn Stenstad
«Kanskje er Saabye Christensen en av de forfatterne som best har klart å kombinere bred leserapell med fremragende litterær kvalitet.» har det blitt sagt. Kjent for alle gjennom sitt utrettelige forfatterskap som begynte med debuten; diktsamlingen «Historien om Gly» i 1976. Bøkene er oversatt til 36 språk og listen over litterære priser vil ingen ende ta. Det samme gjelder listen over utgivelser. Finn Stenstad leder samtalen om Saabye Christensens forfatterskap.
Billetter kr 165,- inkludert avgift kjøpes her

1830 – 1930 Sven Henriksen – «Men hold kjeft da, Henriksen» FÅ BILLETTER
Forestillingen  ”Men hold kjeft da, Henriksen!” er et samarbeid med Nordland Teater, en forestilling som i hovedsak er basert på Henriksens blogg, om det å være en tydelig stemme i offentligheten, på godt og vondt.Produksjonen er sjangeroverskridende i og med at den er en blanding av ”snakketeater” og konsert, musikalsk slampoesi og knirkete låter av Waits, Cohen og Cave, men også nostalgiske tilbakeblikk på et langt og brokete liv i og utenfor teateret, og å bryte med foreldre i Jehovas Vitner som 16-åring for å redde seg selv fra et liv med sosial kontroll.

Sissel Brean er en eminent pianist/musiker og sanger, og har i de siste årene vært Nordland Teaters musikalske leder.Hun har gjort egne produksjoner som f. eks om Bowie og nå sist Joni Mitchell under Vinterlysfestivalen sammen med Stig Bang.Brean har vært en av Sven Henriksens makkere musikalsk og har skrevet arrangementer til hans legendariske forestillinger med hans alter ego Siw Anita fra Gryllefjord, og ikke minst på hans tolkninger av Tom Waits og Leonard Cohen, der hun har fungert som musiker og kapellmester.
Billetter kr 165,- inkludert avgift kjøpes her

Reine Kirke:

2030 – 2130 Den siste viking. 
Den siste viking har i en årrekke blitt vist i amfiet ved Museet Kystens Arv i Stadsbygd. I 2007 ble det gjort en ny dramatisering av boken, som ble fremført av et knippe profesjonelle skuespillere i samspill med et stort antall lokale skuespillere fra 0 til 80 år, musikere, kor og båter. Forestillingen er en fantastisk reise inn i Bojers rike, og dette har nå reslutert i en forestilling i en enklere form som er laget for for en skuespiller, piano og cello. Disse tre bærer i seg hele universet til storformatforestillingen fra 2007. Denne times lange versjonen har allerede blitt en etterspurt forestilling – interessen for Bojers historie om lofotfisket er stor langs hele vår langstrakte kystlinje. Nå kommer den til Reine, og vi håper å kunne gi både gamle kjennere av historien og ferskinger en tur på lofothavet, dette er en del av vår kulturarv som vi gjerne tar med oss videre! Forestillingen er ved Turnéteateret i Trøndelag.
Billetter kr 200 inkludert avgift kjøpes her

facebookbanner-bred