Program 2019

Program lørdag 8. juni 2019

0830 – ca 1330. LitteraTUR.
Lofoten Turlag. Avreise fra kaia på Reine klokka 0900. Se eget program –

Reine Kultursenter:


1100 – 1145 – Forfattersamtale – Helene Uri – UTSOLGT!
Boken «Hvem sa hva» ga Helene Uri Brageprisen i 2018. Boken utforsker ulikheter mellom kjønn i språket. Hva skjer med språket når kvinner og menn blir omtalt? Helene Uri samtaler med Finn Stenstad.
Billetter kr 165,- inkl. avgift kjøpes her

1200 – 1245 – Forfattersamtale – Marte Michelet – UTSOLGT!
Michelet satte fyr på den norske Holecaust-debatten med boken «Hva visste hjemmefronten?» og den skaper stadig debatt. Mens noen av bokens poeng har kommet frem før og i andre sammenhenger, har akkurat dette verket blitt tolket som en fundamental anklage mot Norge. Michelet samtaler med Mustafa Can
Billetter kr 165,- inkl. avgift kjøpes her

1300 – 1345 – Forfattersamtale – Zeshan Shakar – UTSOLGT!
Debutant med heimstaddikting fra Stovner der Zeshan Shakar er oppvokst. Shakar er statsviter og økonom og har har arbeidet i ulike departementer, direktorat og nå på Oslo rådhus. Han debuterte høsten 2017 med romanen Tante Ulrikkes vei. Shakar samtaler med Mustafa Can
Billetter kr 165,- inkl. avgift kjøpes her

Pause 

1430 – 1515 – Forfattersamtale – Carsten Jensen – UTSOLGT!
Den danske journalisten og forfatteren Carsten Jensen er berømt og prisbelønt for sine romaner og reisebøker. Der de tidligere bøkene ofte er voksne i sidetallet, er «Kjellermennesker», hans nyeste, en knapp liten bok – så vel i form som i volum; 150 sider med korte, nummererte tekstblokker. Formen forhindrer ikke at Jensen får sagt det han har på hjertet. Vi møter Jensen i forfattersamtale med Mustafa Can.
Billetter kr 165,- inkl. avgift kjøpes her

1530 – 1615 – Forfattersamtale Anne B. Ragde
Anne B. Ragde er et velkjent navn på Reine. Hun vender stadig tilbake til festivalen, alltid med noe nytt på hjertet. Kanskje røper hun noe om boken som kommer ut til høsten? Vi går i dybden om forfatterskapet i denne samtalen med Finn Stenstad.
Billetter kr 165,- inkl. avgift kjøpes her

1630 – 1715 – Forfattersamtale – Dag Solstad
En bauta i norsk litteratur med en uendelig rekke av utgivelser bak seg. Prisene regner over denne forfatteren som neppe trenger nærmere introduksjon. Velkommen til en forfattersamtale utenom det vanlige, ingen vet hvor Solstad tar veien. Solstad samtaler med Finn Stenstad.
Billetter kr 165,- inkl. avgift kjøpes her